skip to main |
skip to sidebar
Хүнсээ зөв хадгалах нь
Лимон, апельсиныг ургамлын тосонд дүрээд гялгар хүүдийд хийж тавьбал чанараа сайн хадгална.

- Жимсний чанамлыг удаан хугацаагаар задгай саванд хадгалахад хүрвэл дээгүүр нь элсэн чихэр зузаавтар хийхэд зүгээр.
- Дөнгөж түүсэн жимсийг удаан хадгалах болвол савтай жимснийхээ жингээс хоёр дахин их элсэн чихэр хийнэ.
- Талхыг хатаахгүй удаан хадгалъя гэвэл хадгалж байгаа савандаа алим, хальсалсан түүхий төмс бага зэрэг давс эдгээрийн аль нэгийг хийнэ.
- Хар, цагаан талхыг удаан хадгалахад хар тамхины үнэр цагаан талханд амархан шингэж амтыг муутгадаг.
- Шинэ мөөгийг давстай буцалсан усаар зайлчихвал муудах нь бага.
- Компотыг амттай болгоё гэвэл бага зэргийн дарс эсвэл нимбэг жүржийн хальс хийнэ.
No comments:
Post a Comment