Wednesday, October 21, 2009

Хүнсээ зөв хадгалах нь

Лимон, апельсиныг ургамлын тосонд дүрээд гялгар хүүдийд хийж тавьбал чанараа сайн хадгална.


  • Жимсний чанамлыг удаан хугацаагаар задгай саванд хадгалахад хүрвэл дээгүүр нь элсэн чихэр зузаавтар хийхэд зүгээр.
  • Дөнгөж түүсэн жимсийг удаан хадгалах болвол савтай жимснийхээ жингээс хоёр дахин их элсэн чихэр хийнэ.
  • Талхыг хатаахгүй удаан хадгалъя гэвэл хадгалж байгаа савандаа алим, хальсалсан түүхий төмс бага зэрэг давс эдгээрийн аль нэгийг хийнэ.
  • Хар, цагаан талхыг удаан хадгалахад хар тамхины үнэр цагаан талханд амархан шингэж амтыг муутгадаг.
  • Шинэ мөөгийг давстай буцалсан усаар зайлчихвал муудах нь бага.
  • Компотыг амттай болгоё гэвэл бага зэргийн дарс эсвэл нимбэг жүржийн хальс хийнэ.

No comments:

Post a Comment